Yellow steunt vzw Viva La Fiesta

14 octobre 2016

Via onze Yellow collega Pascale sponsoren we voor de eerste keer de vzw Viva La Fiesta. Deze organisatie zet zich in voor een betere behandeling en begeleiding van mensen met een spierziekte.

Voorzitter van de vzw is de 35-jarige Dries Delannoy, die zelf aan de spierziekte Strümpell-Lorrain lijdt. Dat is een spastische spierziekte in het zenuwstelsel. Door zijn lange ervaring in de horeca en veel steun van vrienden, is het idee ontstaan om een vzw op te richten en tal van acties te organiseren voor het goede doel. De opbrengst van initiatieven zoals diners dansants, fuiven, paasdiners, Kart For Life, … moet de onderzoeken en behandelingen van spierziekten financieel ondersteunen.

De afgelopen vier jaar hebben Dries en zijn team € 12.000 kunnen inzamelen. Die werd verdeeld onder het Universitair Ziekenhuis UZA en GZA ziekenhuizen campus Sint-Augustinus, beide in Antwerpen. De UZA afdeling Neurologie werkt in dit doeldomein zelfs samen met neurologen en onderzoekers uit Parijs en Miami.

In GZA Sint-Augustinus zijn de dienst Neurochirurgie en Brai2n Antwerp heel gespecialiseerde afdelingen in België om patiënten met spierziekten te helpen. Dit gebeurt o.a. door de pijn en bewegingen te behandelen met morfinepompen, neurostimulators, baclofenpompen, enz.

Een mooi verhaal, een mooi initiatief en een mooie investering die we met Yellow Selectie graag ondersteunen en waar we op deze manier ook wat reclame willen voor maken.
 

Eerstvolgende actie van Viva La Fiesta: Kart For life, dat doorgaat vanaf 4 november t.e.m. 4 december in Eurokart Poperinge en Worldkarts Kortrijk. Meer info vind je op hun Facebookpagina.