Sales Engineer

Pittem

Bedrijf:

Rentec is een KMO gevestigd in Pittem met meer dan 30 jaar ervaring in de zware machinebouw.

Zij ontwerpen, ontwikkelen, produceren en installeren voornamelijk zware machines voor de afvalverwerking en voor de extractie van palmolie. Dankzij hun team van een 25-tal gedreven medewerkers, hebben zij een uitstekende reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland.

Zij zijn een jong en dynamisch team dat streeft naar verdere groei door innovatie, kwaliteit en service. Naast een uitdagende functie met aangepaste arbeidsvoorwaarden, bieden zij de mogelijkheid om door verdere opleiding en ontwikkeling de functie verder uit te bouwen.


Functieprofiel:

Als Technical Sales Engineer ben je zowel technisch als commercieel verantwoordelijk voor het binnenhalen van onze projecten binnen Europa. Deze projecten zijn machines en volledige installaties in de recyclage en de rendering (verwerking en valorisatie van restproducten van dierlijke oorsprong) sector. Je gaat hiervoor actief op zoek naar nieuwe opportuniteiten maar onderhoudt eveneens nauwe contacten met onze bestaande klanten. Je doorgrondt wat de klant zoekt en vertaalt zijn wensen, i.s.m. de engineering afdeling, in een concreet uitgewerkt technisch voorstel. Je maakt hiervoor voorcalculaties op en vertaalt die naar een sluitende offerte. Met jouw goede communicatieve vaardigheden en jouw klant- en oplossingsgerichte aanpak ben je dan ook uitstekend in staat jouw technische kennis over machinebouw te vertalen zowel naar de externe klant als naar de interne klant.


Verwacht:

  • Je kan relevante werkervaring voorleggen.
  • Hebt een passie voor machines en uitstekende communicatieve skills.
  • Je bent een goede onderhandelaar met een zeer gerichte overtuigingskracht.
  • Er is enige bereidheid om op regelmatige basis te reizen binnen Europa.
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels, dit zowel mondeling als schriftelijk. Duits is een pluspunt.
  • Je rapporteert rechtstreeks aan de sales manager.

Aanbod:

Je krijgt voor deze zeer gevarieerde functie met talrijke technische en persoonlijke uitdagingen een competitief salarispakket. Dit innovatief bedrijf combineert een ondernemende KMO-spirit met de voordelen van een grote onderneming. Hierdoor is er ruimte voor eigen initiatief en autonomie.

Solliciteer nu
Delen:   Facebook LinkedIn Twitter Google

Ik wil meer weten over deze job!